Samen met het HMC circulair denken?

Hebt u interesse in circulair denken? Wilt u kennis maken met alle facetten van het makersproces? Vindt u het leuk om met anderen een uitdaging aan te gaan? En wilt u graag uw kennis delen met het HMC én andere externen? Dan is het HMC op zoek naar u!

Gedurende 8 weken opent het HMC-Lab op dinsdagavond de deuren en kunt u aan de slag met het thema circulair denken. Binnen dit project werken docenten van het HMC samen met diverse bedrijven en docenten van middelbare scholen. U maakt kennis met het makersproces en stelt met een groepje een zelfbedachte challenge op rondom dit thema. Hiermee gaat u zelf aan de slag. Dit kan in het HMC-lab maar het kan ook binnen uw bedrijf of elders. Een mooie manier elkaars praktijk te delen.

Wat vragen wij van u?
We vragen uw commitment gedurende die acht weken en uw aanwezigheid bij drie vaste bijeenkomsten bij het HMC in Rotterdam. Verder stelt het HMC het HMC-Lab op maandag- en dinsdagavond open (van 18.00 – 21.00 uur) en kunt u hier onder begeleiding van medewerkers uit het Lab werken aan de challenge.

 • Week 1: 20 november, Start project
  Een spreker neemt u mee in het thema circulaire economie. Er worden groepjes van +/- 4 personen gevormd en elk groepje bedenkt zelf een challenge rondom het thema.
 • Week 4: 8 januari, terugkomavond
  Tijdens deze avond deelt u met elkaar ervaringen en helpt u elkaar verder op weg.
 • Week 8: 29 januari, eindpresentaties
  Alle groepjes presenteren hun proces en hun eindproduct / oplossing

Waarom meedoen?

 • U komt in contact met anderen, wat goed kan zijn voor uw netwerk.
 • U kunt zaken waar u tegen aanloopt bespreken met uw groepje.
 • U kunt nieuwe kennis vergaren.
 • U kunt gebruiken maken van het HMC-Lab van het HMC. Hier kunt u aan de slag met o.a. de 3D-printer, de borduurmachine, de lasersnijder etc.

Wat kost het?
De deelname aan het project is gratis. We vragen alleen om te investeren in tijd gedurende deze 8 weken. Drie dinsdagavonden worden ingevuld op het HMC en verder staat het de groep vrij om het HMC-Lab in te zetten of om op een andere locatie te werken. We vragen u om het proces te delen op een platform zodat u gedurende die 8 weken echt een groep vormt en leert van elkaar. Het HMC stelt tijdens de bijeenkomsten een maaltijd beschikbaar.

Aanmelden?
Gaat u de uitdaging met onze docenten én andere externen aan? Staat u open om van elkaar te leren en een challenge te gaan oplossen? Meldt u dan hieronder aan. Na uw aanmelding ontvangt u meer informatie over het project.